Bij vier jaar beginnen de “echte” zwemlessen voor de zwemdiploma’s van het nationale zwemdiploma, hét Zwem-ABC. Wij vinden het erg belangrijk dat kinderen goed en veilig leren zwemmen en dat ze lol beleven tijdens de zwemlessen. Als je plezier hebt, gaat het leren zwemmen makkelijker en ook veel sneller!

Bij de zwemles gaat het over 3 dingen, waarin jij keuzes maakt:

 1. de lesmethode
 2. het lespakket
 3. de lesduur en lesdag

 

1. Keuze Lesmethode
Wij werken met 2 methoden:

 • Traditioneel zonder drijfmiddelen: vanuit ondiep water werken we naar het diepe toe naarmate je kind meer vaardigheden heeft en meer durft.
 • Met de EasySwim lesmethode: kinderen dragen in de les een speciaal drijfpakje en leren direct in het diepe zwemmen. Het watergevoel ontwikkelt zo sneller en daarmee ook de zwemslagen.

NB: Bij pakketten met EasySwim lesmethode wordt het pakje apart aangekocht; meerprijs € 39,50- € 49,75

 

2. Keuze Lespakket
Je hebt de keuze uit 3 lespakketten, elk met een vaste pakketprijs en met diplomagarantie.

 • Lespakket A/B diploma: Dit is een totaalpakket voor het A en B diploma tezamen. Kosten, verschillend per zwembad, van € 695,- tot € 760,- all-in (€ 25,- / € 35,-  aanbetaling en 10-12 maandtermijnen)
 • Lespakket A/B/C diploma. Dan wordt je zoon of dochter opgeleid voor 3 diploma's en zwemt hij/zij af voor alle drie de delen van het Zwem-ABC. Kosten liggen tussen de € 801,50 en € 830,- (€ 25,- / € 35,- aanbetaling en 12-14 maandtermijnen).
 • Lespakket 5 maanden / 2 uurlessen A-diploma. Pakket voor het A-diploma, met diplomagarantie en de vaste pakketprijs van € 695,00 tot € 744,50 all-in (€ 35,- aanbetaling en 5 maandtermijnen).

 

3. Keuze Lesduur en lesdag
Ook hier zijn 3 opties:

 • Uurslessen A/B-diploma: een uur zwemles per week en dan afzwemmen voor het A- en B-diploma. Daarna kan uw kind door voor het C-diploma.
 • 2 x 40 minuten lessen A/B-diploma: twee lesmomenten op 2 andere dagen in de week. Herhaling binnen een week is prettig. Opleiding is voor het A en B diploma, met daarna mogelijk een vervolg naar het C-diploma.
 • 5 maanden cursus / 2 uurslessen A-diploma: met 2 uur les per week snel leert je kind  goed zwemmen en kan je zoon of dochter met een half jaar klaar voor het afzwemmen voor A-diploma. Daarna kan hij of zij verder voor het B- en het C-diploma.

NB: Zwemlessen worden gegeven van maandag tot en met zaterdag. Bij inschrving geef ja aan welke voorkeur(en) je hebt.

 

Online inschrijven

Inschrijven gaat eenvoudig en snel online via de site van het zwembad van je keuze. Na ontvangst zal het bad zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Hieronder staan alle zwembaden van SRO met een directe doorlink naar de zwemlespagina met inschrijfformulier.

 

Meer zwemlesinformatie

Voordelen Lespakketten
Wij bieden lespakketten aan, voor een of meerdere diploma’s tezamen. Leren zwemmen met een Lespakket heeft voor u en voor uw kind vele voordelen:

 • Vaste groep en vaste lesgever
 • Vaste pakketprijs en met vaste termijnen
 • Met diplomagarantie, met diploma's van het Nationale Zwem-ABC
 • Voor kinderen de Regenboogvis of Octi
 • Gratis oefenzwemmen voor het leskind
 • Geruisloze doorstroom van Ouder- en kindzwemmen naar de zwemlessen; geen wachtlijst!

Vervolpakketten
Wil je zoon of dochter na het behalen van het A en B diploma verder voor C diploma? Of heeft je kind eerder al het A-diploma behaald en wil hij / zij verder voor het B en C? Dat kan met het lespakket B en lespakket C. Kosten per pakket van € 106,50 tot € 117,00 en dit pakket mag je in 2 gelijke termijnen betalen.

Privélessen
Deze zijn ook mogelijk bij de zwembaden van SRO. Vraag ernaar bij de receptie van het bad.

Groepen
Onze groepen zijn 10-12 kinderen groot en wij blijven met de groep bij elkaar tot het A, B of C diploma. De juf of meester blijft ook bij de groep.

Oefenzwemmen
Daarbij vinden wij het belangrijk dat je veel oefent, dus mogen leskinderen gratis komen oefenen in het eigen lesbad, wanneer er één betalende ouder per kind mee gaat.  

Zwemmen met de Regenboogvis of Octi
Aan het begin van de zwemopleiding mag elk kind zijn of haar eigen "Regenboogvis" of "Octi" (alleen in zwembad Octopus Leusden) uitzoeken. Daarmee is de opleidingsweg voor de kinderen heel goed te volgen. Na elke fase krijgt het kind een nieuw onderdeeltje. Dat is leuk en het motiveert enorm!

 

De zwembaden van SRO

Heb je vragen, wil je meer informatie of wil je je kind inschrijven? Ga via de link naar de site van het zwembad of neem contact op met de receptie. Wij helpen je graag verder.

 • Zwembad Octopus, Bavoortseweg 9 Leusden, 033 - 494 3043  www.octopus.nu

NIEUW:
Per 1 januari 2018 verwelkomen wij zwembad Dijnselburg en haar gasten. Ook in Dijnselburg worden zwemlessen gegeven. Kijk voor alle informatie op hun site.

 

SRO staat voor kwaliteit

Dit zwembad is onderdeel van SRO. Dat betekent dat dit bad voldoet aan de volgende kwaliteitskenmerken:

 • Werken met Nationale zwemdiploma, het Zwem-ABC
 • Zwemlessen met Licentie Zwem-ABC
 • Gediplomeerde zweminstructeurs, allen met FAI / BHV en VOG
 • In bezit van kwaliteitskeuren “Veilig en Schoon” en “Vrolijk & Veilig”
   

Tot ziens!