Verdedigingssport

Verdedigingsporten en vechtsporten als judo, taekwondo, kickboksen en shaolin kempo zijn constructieve manieren voor mannen en vrouwen om te werken aan de conditie, spierkracht, lichaamsbeheersing en assertiviteit. Daarom biedt het Kennemer Sportcenter in Haarlem een speciale zaal waar verdedigingssporten kunnen worden beoefend.

Onder verdedigingsporten worden sporten verstaan waarbij geen aanvalstechnieken worden aangeleerd. Zoals de naam al suggereert, gaat het hier om het aanleren van technieken om jezelf te kunnen verdedigen. Vechtsporten daarentegen richten zich wél op het aanleren van aanvalstechnieken, vooral met tactisch inzicht en goede coördinatie van voeten, ogen en handen.

Het beoefenen van een verdedigings- of vechtsport dient uitsluitend onder professionele begeleiding te worden gedaan. De Dojo in Haarlem in het Kennemer Sportcenter wordt om die reden alleen aan verenigingen verhuurd, waarbij een ervaren trainer aanwezig is om de juiste technieken aan te leren.

Voor meer informatie over de huur van de Dojo in het Kennemer Sportcenter, neem contact op met de afdeling verhuur via 023-512 17 05 of verhuur.kennemerland@sro.nl.

 

Locaties

Klik op een gemeente en selecteer de locatie bij jou in de buurt waar deze activiteit wordt aangeboden.