Turnen

Voetje voor voetje op de evenwichtsbalk, een radslag op de lange mat, een salto met behulp van een trampoline, of zwaaien aan de ringen: menigeen zal zich de turnles van vroeger nog wel herinneren. Zij het tijdens de gymles op school, of als sport in de vrije tijd. Turnen in Haarlem kan in het Kennemer Sportcenter.

Turnen is een sport die individueel wordt uitgevoerd, al dan niet met behulp van specifieke toestellen. Oefeningen die bij turnen worden uitgevoerd zijn onder andere de flik-flak, arabier, radslag, koprol, salto en handstand - al dan niet met overslag. Deze activiteiten hebben veelal een acrobatisch element.

Turnen maakt onderdeel uit van de gymnastieksport, maar is wel degelijk een aparte sport op zich. Op Olympisch niveau is er bij turnen een verschil in de toepassing van de activiteiten tussen mannen en vrouwen. Herenturnen bestaat daar uit activiteiten op de vloer, het paard, de ringen, sprong, brug met gelijke leggers en de rekstok. Damesturnen bestaat uit de sprong, de brug met ongelijke leggers, de evenwichtsbalk en de vloer.

Turnen in Haarlem
Turnen kan in alle gymzalen in Haarlem. Het Kennemer Sportcenter heeft een speciaal ingerichte turnzaal om de verschillende activiteiten goed te kunnen uitvoeren. Alle toestellen zijn daar dan ook aanwezig. Voor specifiek materiaal dient zelf gezorgd te worden.

Het huren van een zaal om te turnen in Haarlem is bedoeld voor turnverenigingen die op regelmatige basis willen trainen met hun leden. Hierbij wordt dan ook vereist dat er voldoende professionele begeleiding aanwezig is om de veiligheid van de aanwezigen te waarborgen. De begeleiding is de verantwoordelijkheid van de turnvereniging zelf. Hier wordt niet voor gezorgd.

Voor meer informatie over de huur van een turnzaal om te turnen in Haarlem, neem contact op met de afdeling verhuur via 023-512 17 05 of verhuur.kennemerland@sro.nl.

Locaties

Klik op een gemeente en selecteer de locatie bij jou in de buurt waar deze activiteit wordt aangeboden.