Tennis

Zie jij jezelf al net zo heen en weer rennen op de tennisbaan als Nadal of Sharapova? Tennis is niet voor niets zo populair. Het is een zeer goede intervalsport waarmee je je conditie, snelheid en spierkracht traint. Tennissen in Haarlem? Dat doe je in het Kennemer Sportcenter.

Ooit geweten dat tennis de naam dankt aan het Franse ‘tenez!’, wat ‘pak aan!’ betekent? Het zal je dan ook niet verbazen dat tennis van origine een Franse sport is. Tennis is de ideale sport voor mensen die niet graag in teamverband sporten, maar toch een zekere mate van interactie hebben. Immers, tennis speel je met z’n tweeën bij een enkelspel, of met vier personen bij een dubbelspel.

Tennis in Haarlem: Kennemer Sportcenter
Om het hele jaar door prettig te tennissen in Haarlem, is het mogelijk om een tennisveld te huren in het Kennemer Sportcenter. Daar zijn zes overdekte tennisvelden beschikbaar. Wanneer het dus koud en regenachtig is, kan hier prettig worden gespeeld.

Tennis spelen in Haarlem kan in teamverband of met enkele personen. Wanneer je als tennisvereniging bijvoorbeeld wekelijkse lessen wilt organiseren of eenmalig een toernooi wilt houden, is het mogelijk om meerdere tennisvelden te huren. Maar ook als je recreatief wilt tennissen met één of meerdere personen, is het mogelijk om eenmalig een tennisbaan te huren in het Kennemer Sportcenter.

De tennisbanen in Haarlem zijn voorzien van alle veldmarkeringen. De afscheidingen zijn eveneens beschikbaar. Voor een racket en tennisballen dient zelf te worden gezorgd. Er is geen trainer aanwezig, dus iedere speler die tennis wil spelen in Haarlem heeft de vrijheid om het zelf te ontdekken. En elke trainer kan met trainees aan de slag om te oefenen.

Een tennisbaan huren? Dat doe je online. Wanneer je meer informatie wilt, neem dan contact op met de afdeling verhuur via 023-512 17 05 of verhuur.kennemerland@sro.nl.

 

Locaties

Klik op een gemeente en selecteer de locatie bij jou in de buurt waar deze activiteit wordt aangeboden.