Softbal

Softbal is een slag- en loopsport die in de Verenigde Staten is ontstaan. Terwijl er vroeger werd gespeeld met een bal van stof, is er tegenwoordig niets meer van deze zachte bal terug te zien in de sport. Softbal lijkt op veel vlakken juist erg op honkbal, met enkele verschillen in het formaat van de bal en de wijze waarop deze wordt aangegooid. Softbal spelen in Haarlem? Dan doe je in de Provincie Noord-Holland hal.

Softbal is - net als honkbal - een sport waarbij je probeert om de bal zo ver mogelijk te slaan en zelf zo snel mogelijk van honk naar honk te rennen tot je terug bij de start bent. Je speelt softbal met twee teams van negen personen. Belangrijk bij het spelen van deze teamsport is dus dat een ruimte goed is ingericht op de spelregels en omvang van het team.

Softbal in Haarlem in Provincie Noord-Holland hal
Softbal spelen in Haarlem doe je daarom in de Provincie Noord-Holland hal. Deze zaal is speciaal ingericht om spelers van softbal te laten trainen op conditie en kracht. Vooral voor verenigingen die softbal willen spelen in Haarlem en omgeving is deze zaal daarom uitermate geschikt, maar ook wanneer je eenmalig met je team wilt softballen kun je deze zaal huren.

Om softbal te spelen in de Provincie Noord-Holland hal in Haarlem is het deels nodig om je eigen materiaal mee te brengen. Denk hierbij aan knuppels, handschoenen, ballen, enzovoorts. Er zijn echter netten en kooien aanwezig van waaruit je kun slaan.

Boek de Provincie Noord-Holland hal nu online! Wil je meer weten over de huur van De PNH-hal om softbal in Haarlem te spelen? Neem dan contact op met de afdeling verhuur via 023-512 17 05 of verhuur.kennemerland@sro.nl.

Locaties

Klik op een gemeente en selecteer de locatie bij jou in de buurt waar deze activiteit wordt aangeboden.