Verdedigingssport

Verdedigingsporten en vechtsporten als judo, taekwondo, kickboksen en shaolin kempo zijn constructieve manieren voor mannen en vrouwen om te werken aan de conditie, spierkracht, lichaamsbeheersing en assertiviteit. Alle sportaccommodaties in Amersfoort kunnen worden gehuurd om verdedigingssporten uit te oefenen.

Onder verdedigingsporten worden sporten verstaan waarbij geen aanvalstechnieken worden aangeleerd. Zoals de naam al suggereert, gaat het hier om het aanleren van technieken om jezelf te kunnen verdedigen. Vechtsporten daarentegen richten zich wél op het aanleren van aanvalstechnieken, vooral met tactisch inzicht en goede coördinatie van voeten, ogen en handen.

Het beoefenen van een verdedigings- of vechtsport kan in elke sportaccommodatie. Er zijn hier echter geen matten of bokszakken aanwezig. Hier dient zelf voor te worden gezorgd.

Boek direct online een zaal. Voor meer informatie over de huur van een van onze zalen, neem contact op met de afdeling verhuur via 033-422 51 05 of verhuuramersfoort@sro.nl.

Locaties

Klik op een gemeente en selecteer de locatie bij jou in de buurt waar deze activiteit wordt aangeboden.