Gymnastiek

Voetje voor voetje balanceren, een radslag op de lange mat, een salto met behulp van een trampoline, of zwaaien aan de ringen: menigeen zal zich de turnles van vroeger nog wel herinneren. Zij het tijdens de gymles op school, of als sport in de vrije tijd. Turnen in Amersfoort kan dan ook in elke gymzaal.

Turnen is een sport die individueel wordt uitgevoerd, al dan niet met behulp van specifieke toestellen. Oefeningen die bij turnen worden uitgevoerd zijn onder andere de flik-flak, arabier, radslag, koprol, salto en handstand (al dan niet met overslag). Deze activiteiten hebben veelal een acrobatisch element.

Turnen: een Olympische sport
Turnen maakt onderdeel uit van de gymnastieksport, maar is wel degelijk een aparte sport op zich. Op Olympisch niveau is er bij turnen een verschil in de toepassing van de activiteiten tussen mannen en vrouwen. Herenturnen bestaat daar uit activiteiten op de vloer, het paard, de ringen, sprong, brug met gelijke leggers en de rekstok. Damesturnen bestaat uit de sprong, de brug met ongelijke leggers, de evenwichtsbalk en de vloer.

Deze genoemde oefeningen zijn echter grotendeels voor gevorderden. In de sportaccommodaties in Eemland bieden wij juist iedereen de mogelijkheid om op toegankelijke wijze te turnen. Recreatief turnen in Amersfoort kan in alle gymnastiekzalen. Alle basismaterialen zijn aanwezig. Denk aan de lange mat, een trampoline, of materiaal om balancerende oefeningen mee te doen. Specifiek materiaal moet zelf worden meegenomen.

Het huren van een zaal om te turnen in Amersfoort is bedoeld voor particulieren die zich graag enkele uren samen met een groep kinderen of andere volwassenen willen vermaken met gymnastiek- en turnoefeningen. Voor mogelijke begeleiding van een gediplomeerd gymdocent, dient zelf te worden gezorgd.

Voor meer informatie over de huur van een turnzaal om te turnen in Amersfoort, neem contact op met de afdeling verhuur via 033-422 51 05 of verhuuramersfoort@sro.nl.