Seniorensport

Seniorensport
Wij organiseren in Amersfoort wekelijks vele beweeg- en sportactiviteiten; voor fitte 50-plussers en voor senioren tot ver in de 90. Onder deskundige leiding wordt er veilig gesport en gezwommen.

Sporten op latere leeftijd is van cruciaal belang. Sporten is niet alleen goed voor de lichamelijke fitheid maar ook van belang voor de mentale gezondheid. Het helpt om mobiel te blijven, houdt de bloeddruk laag en versterkt de spieren en gewrichten. Daarnaast heeft sporten ook een belangrijk sociaal aspect.

TopFit
Onder de noemer ‘TopFit’ sporten wekelijks zo’n vijftig groepen in Amersfoort. Het aanbod is zeer divers. Zo kunt u bijvoorbeeld meedoen aan: sport- en spel, bootcamp, zumba, yoga, dans, zwemmen en veel andere activiteiten.
Lekker sporten bij u in de buurt en op een niveau dat bij u past. Zo kan er ook nog prima gesport worden als uw gezondheid achteruit gaat of als u lichamelijke beperkingen ondervindt. TopFit wordt aangeboden in verschillende niveaus.

Activiteitenoverzicht
Wij hebben de TopFit-activiteiten bij u in de buurt in kaart gebracht. In de folder kunt u zien wat er voor u te doen is. Of klik op de oranje button onderaan deze pagina. Doe vooral mee en ervaar het zelf!

Buurtsportcoach
In de gemeente Amersfoort zijn vijf buurtsportcoaches werkzaam die zich bezig houden met seniorensport. Naast het TopFit aanbod worden er verschillende activiteiten georganiseerd om zo veel mogelijk 50-plussers van Amersfoort te laten sporten en bewegen.

Dit doen wij in samenwerking met sportverenigingen, woonvoorzieningen e.a. Het sportaanbod van SRO bevat een groot aantal lessen onder leiding van gecertificeerde docenten. Daarnaast vinden er wekelijks ook activiteiten plaats die door bewoners zelf draaiende gehouden worden. Denk hierbij aan wandel- en fietsgroepen.

Contact
Wilt u vooraf nog extra informatie of heeft u vragen over een activiteit? Stuur een mailtje naar Seniorensport@sro.nl , dan nemen wij contact op.