Schoolsport

Schoolsport

Doet jouw school al mee aan de Amersfoortse Schoolsportkampioenschappen? Of het nou om voetballen, volleyballen of waterpolo gaat; alles kan. In samenwerking met een aantal sportverenigingen organiseert SRO al jarenlang verschillende schoolsporttoernooien. In samenwerking met de ASF faciliteren wij diverse schoolsportactiviteiten om basisschooljeugd in Amersfoort in beweging te brengen en kennis te laten maken met verschillende sporten en sportverenigingen.

De toernooien zijn in een nieuw jasje gestoken. In samenwerking met de gemeente Amersfoort en de Amersfoortse Sportfederatie (ASF) zijn de Amersfoortse Schoolsportkampioenschappen ontwikkeld. Via een klassement kan jouw school aan het eind van het jaar de prijs voor Sportiefste basisschool van Amersfoort winnen! Op de compleet nieuwe website van de Amersfoortse Schoolsportkampioenschappen kun je alle toernooien bekijken en teams inschrijven. Ook kun je hier voor de diverse sporten onderschoolse clinics aanvragen. Handbal, voetbal, korfbal, rugby, wielrennen, waterpolo of zwemmen: waar kies jij voor?

Kies je Sport

Naast de schoolsportkampioenschappen zet team Schoolsport zich ook in voor het project Kies Je Sport. Als je als sportvereniging geïnteresseerd bent in het organiseren van een cursus neem dan contact op met Elaine Verlinden.

Team Schoolsport

Het Team Schoolsport bestaat uit Elaine Verlinden (Kies je Sport), Eva Stam (Schoolsportkampioenschappen), Dennis van Westerlaak (clinics) en Angelique de Bruin (Kies je Sport). Margriet Schuringa zorgt namens de ASF voor communicatie & PR.

B.Slim

In de gemeente Amersfoort loopt sinds 2005 het project B.Slim beweeg meer, eet gezond, waarbij we ons zowel richten op kinderen met een gezond gewicht als kinderen die te zwaar zijn. Om overgewicht bij kinderen te voorkomen wordt per wijk een integraal plan op maat gemaakt, waarbij we zowel ingrijpen op de leefstijl van mensen als de omgeving.

lees meer.....