Diabetes Challenge

Diabetes Challenge


Op zaterdag 29 september ging er een delegatie van 24 personen uit Amersfoort naar Amsterdam. Daar werd op die dag de finale van de diabeteschallenge gelopen.

De groep heeft een half jaar lang elke maandagavond samen getraind voor de wandel 4 daagse van 26 t/m 29 september in de nationale Sportweek. En eerder die week was er op 3 avonden in Amersfoort gelopen. In totaal verzamelen zich 4.300 deelnemers uit het hele land zich in het Olympisch Stadion.

Uitspraken van deelnemers:
‘Ik ben 15 kilo afgevallen sinds april.’
‘Mijn vriendinnen zeggen, dat ik veel vlotter ben gaan lopen.’
‘Ik wil nu NS wandelingen lopen, wat ik eerder veel te ver vond.’
‘Ik ben 17 kilo kwijt en voel me zoveel beter!’
‘Ik vond het zo moeilijk om te gaan bewegen en deze wandelchallenge heeft me geholpen!’
‘Mijn vrouw wil jullie bloemen brengen, omdat jullie me in beweging hebben gebracht!‘
‘Ik kan mijn man nu bijhouden op een stedentrip.’
‘Het was zo gezellig op de maandagavond en ik mis het nu al!’

Iedereen was wel wat gespannen, maar ook vrolijk en iemand had zelfs zijn hele gezin meegenomen om de finale mee te wandelen. In het Stadion ging de groep eerst op de foto met Bas van de Goor. De vlam werd binnengedragen door Andre de Kievit, die er in 20 uur helemaal mee uit Papendal was komen wandelen. Olga Commandeur gaf een goede warming up en toen gingen er 1000 mensen voor de 10 km van start. Daarna startten de 2000 deelnemers voor de 5 km. Er waren ook 800 mensen die 15 of 20 km gingen lopen.

Langs de route stonden mensen aan te moedigen en er waren ook bankjes om even te rusten onderweg. Na een mooie wandeling met heerlijk zonnig weer kwam men terug van de 5 km het stadion in. Daar werd iedereen gefeliciteerd door mensen van de organisatie. Bij de finish stond een erehaag van cheerleaders met gekleurde ballonnen. Alle deelnemers kwamen stralend en trots over de finish! Er volgde een optreden van Wolter Kroes, terwijl er gewacht werd op 6 mensen van onze groep, die de 10 km had gelopen. Er werden afspraken gemaakt om zich met 12 personen bij een atletiekvereniging aan te sluiten. En 2 mensen gaan verder bij een wandelgroep. De anderen gaan naar de sportschool of beraden zich nog.