Meer Bewegen voor Ouderen

Lekker kunnen sporten heeft geen leeftijdsgrens. Sterker nog: sporten op latere leeftijd is van cruciaal belang. Sporten is niet alleen goed om fit te blijven, maar draagt ook bij aan de mentale gezondheid. Het helpt om mobiel te blijven, houdt de bloeddruk laag en versterkt de spieren en gewrichten. Bovendien heeft sporten een sociale rol. Fitte 50-plussers of sportende senioren die ver in de 90 zijn weten hier alles van.

Daarom zijn er in Amersfoort elke week zo'n vijftig groepen die aan TopFit doen. Zij genieten keer op keer van activiteiten als sport- en spel, bootcamp, zumba, yoga, dans enzovoorts. Dat kan op verschillende niveaus; zo houden we het interessant voor iedere 50-plusser om te blijven bewegen.

Wat wil je allemaal weten over TopFit?

  • De vijf buurtsportcoaches in de gemeente Amersfoort die zich bezig houden met seniorensport zorgen samen met gecertificeerde docenten voor professionele begeleiding. 
  • Daarnaast worden er ook elke week activiteiten georganiseerd door bewoners zelf. Denk hierbij aan wandel- en fietsgroepen.
  • Wij hebben de TopFit-activiteiten bij u in de buurt in kaart gebracht. Doe mee!
  • Meer informatie nodig? Neem gerust even contact op door het formulier in te vullen.

Veel plezier!