Zwemles

Zwemles bij één van de SRO zwembaden

Als je zoon of dochter vier jaar is, dan is er het grote moment aangebroken dat het naar school mag. Een hele gebeurtenis. Met vier jaar beginnen ook de gewone zwemlessen voor het Zwem-ABC. Door al op heel jonge leeftijd met zwemmen te beginnen, voelt het kind zich al snel vrij in het water en weet het zich goed te redden. Dat is belangrijk in een land als Nederland; we wonen in en om het water en zoeken het graag op voor onze vrijetijdsbesteding.

 

Zwemles in Amersfoort

Als je op zoek bent naar een locatie voor zwemles in Amersfoort, dan kun je terecht bij twee verschillende zwembaden. Er worden zwemlessen gegeven in zwembad Hoogland en in Amerena.

Kijk bij het bad van je keuze voor alle informatie, over lesmethode, over de tijden en tarieven voor zwemles in Amersfoort. In het kort:

Amerena is een hypermodern zwembad (in 2018 geopend) met alle faciliteiten die je je maar kan wensen. Er is een Olympisch zwembad en speciale ‘doelgroepenbaden’. Deze laatste baden variëren in diepte en warmte. Hier krijgen de kinderen hun zwemles in Amersfoort. Zo kunnen ze langzaam wennen en vertrouwd worden met het water.

Hoogland is een wat kleinschaliger, gezellig zwembad in Amersfoort. Hier hebben ze jarenlange ervaring met zwemles geven. De sfeer is er altijd top en het voelt er zowel letterlijk als figuurlijk als een ‘warm bad’!

Let op: bij beide zwembaden op, er is een wachtlijst. Er is veel behoefte aan zwemles in Amersfoort en deze twee baden zijn zeer gewild. Schrijf je dus op tijd in!

 

Zwemles in Leusden

Zwembad Octopus in Leusden is met drie bassins niet alleen geschikt voor zwemlessen, maar ook om plezier te maken tijdens het zwemmen. Het moderne zwembad is goed te bereiken en er is voldoende parkeergelegenheid. Wat bieden wij jou nog meer?

 • Voor een vaste pakketprijs en met diplomagarantie een zwemlespakket voor het zwemdiploma A en B. Er zijn lessen varierend van 40 tot 60 minuten, op 6 dagen van de week.
 • Er is een 25-meter wedstrijdbad én peuter- en kleuterbad speciaal voor de kleintjes.
 • Een recreatiebad met stroomversnelling, bubbelbad en supergave glijbaan van 60 meter.
 • Een buitenterrein met twee kleine buitenbadjes. De deuren gaan open als het boven de 25 graden Celsius is.
 • Een gezellige restorette waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje; warm én koud.

 

Zwemles in Bunschoten

Zwembad De Duker ligt aan de rand van Bunschoten/Spakenburg. Hier kun je terecht voor zwemles, maar ook voor andere zwemactiviteiten.

 • Wij bieden het EasySwim lespakket A/B aan; een totaalpakket in voor zwemdiploma A en B samen. Daarnaast starten we twee keer per jaar de Easyswim 5-maandencursussen voor het A-diploma; ook met een lespakket. Dus leren zwemmen voor een vaste prijs.
 • Er is een 25-meter wedstrijdbad en peuterbadje aanwezig voor de kleintjes.
 • Een recreatiebad met stroomversnelling en bubbelbad.
 • De kinderen kunnen bij mooi weer lekker spelen in de ligweide waar vanuit het hele zwembad zicht op is.

 

Zwemles in Zeist

Zwembad Dijnselburg heeft een binnen en een buitengedeelte. Binnen kan je kiezen uit 3 bassins: recreatiebad, instructiebad en wedstrijdbad / 25-meterbad. Buiten is een diep bad en een grote zonneweide met spelattributen.

Bij de zwemles werken wij (net als alle baden van SRO) naar diploma's van het nationale Zwem-ABC toe. En wij hanteren de unieke Easyswim lesmethode: leren zwemmen in het diepe, met een speciaal drijfpakje aan.
Vanaf september 2018 starten wij met de Lespakketten voor de A, B en C diploma's: voor een vast bedrag, in een vaste lesgroep met vaste instructeur het zwemdiploma behalen. Lessen zijn maandag t/m donderdag en zaterdag. Duur van een zwemles is 60 minuten per keer.

 

Zwemles in Haarlem

Als je op zoek bent naar een zwembad in Haarlem waar zwemles wordt gegeven, dan kun je kiezen uit twee zwembaden. Allereerst is er sportcentrum De Planeet. In dit sportcentrum wordt er zwemles gegeven in het zwembad dat aan het “Veilig en Schoon” keurmerk voldoet. Naast zwemmen kun je in het sportcentrum ook terecht in de fitnessruimte.

De tweede optie voor zwemles in Haarlem is het Boerhaavebad. Het zwembad is zeven dagen per week open voor allerlei leuke en leerzame zwemactiviteiten.

 

Zwemles in 7 fasen

Er zijn tijdens de zwemlessen in totaal zeven fasen waarin je kindje nieuwe vaardigheden leert. Nadat de vaardigheden van een bepaalde fase zijn geleerd, mag het kindje naar een volgende groep. Dat is natuurlijk heel knap, dus dat vieren we ook. Het behalen van je zwemdiploma gebeurt in de volgende fases:

 • Aan het begin van de zwemlessen krijgt ieder kind de Regenboogvis of Octi: een gekleurde zwemplank in de vorm van een vis of octopus.
 • Na elke fase krijgt het kind een nieuw schubje voor de vis of een deeltje voor de octi.
 • De vis en de octopus worden dus steeds mooier met het afronden van iedere fase. Dat is leuk en het motiveert enorm.
 • De kinderen zwemmen af voor het A-diploma na fase 4 of 5.
 • Dan volgen het B-diploma en het C-diploma.
 • Na het behalen van het C-diploma zijn is de vis en de octopus compleet.

Je kunt ook op de website kijken van het Zwem-ABC.