Schoolzwemmen

Nederland ligt voor 26% onder het zeeniveau. Daarnaast is er in Nederland veel water, maar liefst 16% van Nederland bestaat uit water. Het is daarom van belang dat kinderen leren zwemmen en het liefst zo vroeg mogelijk. SRO organiseert voor de gemeente Haarlem en Bunschoten het schoolzwemmen. Het doel van schoolzwemmen is om de kinderen zwemvaardiger en zwemveiliger te maken. Tijdens het zwemmen met school gaat het niet alleen om plezier maken, maar worden de kinderen ook opgeleid voor het nationale Zwem-ABC.

Dagelijks wordt er in drie zwembaden van SRO schoolzwemmen aangeboden. In Haarlem vindt schoolzwemmen plaats in het Boerhaavebad en zwembad De Planeet. In Bunschoten biedt zwembad De Duker schoolzwemmen aan.

Schoolzwemmen in het basisonderwijs

Scholen beslissen zelf of zij schoolzwemmen aanbieden. Schoolzwemmen is mogelijk vanaf groep 4, maar wordt meestal vanaf groep 5 aangeboden. Scholen waarvan de meerderheid van de leerlingen al één of meerdere diploma’s hebben, kunnen kiezen voor een half jaar wekelijks schoolzwemmen. Als dit niet het geval is, kunnen de scholen kiezen tussen een half jaar of een heel jaar schoolzwemmen. De duur en de frequentie van de lessen kan in overleg bepaald worden.

Schoolzwemmen Haarlem

In Haarlem vindt schoolzwemmen plaats in het Boerhaavebad en in zwembad De Planeet. Het Boerhaavebad beschikt over een wedstrijdbad, een recreatiebad met speelse elementen en zelfs een klein buitenbad. Ook in zwembad de Planeet in Haarlem Noord wordt er dagelijks schoolzwemmen aangeboden. De twee prachtige zwembaden voldoen aan het keurmerk “Veilig en Schoon”. Overigens kan men naast schoolzwemmen ook voor reguliere zwemlessen en andere spetterende activiteiten bij de twee zwembaden terecht.

Schoolzwemmen Bunschoten

In Bunschoten wordt schoolzwemmen aangeboden in zwembad De Duker. Het zwembad ligt aan de rand Bunschoten/Spakenburg. Ook zwembad De Duker beschikt over een recreatiebad en een wedstrijdbad. Het team van gediplomeerde medewerkers staan te trappelen om de kinderen de fijne kneepjes van het zwemmen bij te brengen.

Informatie over schoolzwemmen

Naast plezier en leren zwemmen is ook veiligheid voor ons van belang. Ons team staat voor u en de leerlingen klaar om op een speelse en vooral veilige manier de kinderen te leren zwemmen. Wanneer u als school geïnteresseerd bent in schoolzwemmen in Haarlem of Bunschoten, voelt u zich dan vrij om contact met ons op te nemen. Hieronder treft u onze locaties met de daarbij horende adresgegevens en telefoonnummers.

De zwembaden van SRO hebben een breed scala van zwemactiviteiten. Er zijn SRO-zwembaden in de gemeenten Amersfoort, Bunschoten, Leusden, Nijkerk, Hoevelaken en Haarlem. Neem ook eens een kijkje bij wat de andere zwembaden te bieden hebben. Alvast heel veel zwemplezier en tot zien bij een van de SRO zwembaden.