Meer Bewegen voor Ouderen

Lekker kunnen sporten heeft geen leeftijdsgrens. Sterker nog: sporten op latere leeftijd is van cruciaal belang. Sporten is niet alleen goed om fit te blijven, maar draagt ook bij aan de mentale gezondheid. Het helpt om mobiel te blijven, houdt de bloeddruk laag en versterkt de spieren en gewrichten. Bovendien heeft sporten een sociale rol. Fitte 50-plussers of sportende senioren die ver in de 90 zijn weten hier alles van.

 

Aqua Vitaal

U blijft fit en gezond door aan uw conditie te werken. Dat werkt weer anders dan toen u twintig was. Dat hoeven wij u natuurlijk niet te vertellen. SRO heeft speciaal voor vijftigplussers watersporten ontwikkeld waarmee u gegarandeerd fit blijft.

Fifty Fit
Vijftigplussers die fit willen blijven, kunnen zich uitleven bij Fifty Fit; een stevige conditietraining waarbij u uw hele lichaam traint. In diep en ondiep water spreekt u alle spiergroepen aan met verschillende bewegingsvormen. U traint uithoudingsvermogen, kracht en lenigheid. Aan het eind van elke training is er een uitgebreide cooldown. Fifty Fit is er voor mannen én vrouwen. Een voorwaarde is dat u kunt zwemmen.

MBvO / Aquagym
Van maandag tot en met donderdag staan MBvO lessen op het programma. Een gevarieerde, gezellige les van 45 minuten in het vlinderbad, in extra warm water, goed voor lichaam en geest. Vooraf, of aansluitend banen zwemmen en/of ontspannen in het Aquadroom met bubbelbad, zonnebank en sauna. In de (zomer)vakantie zijn er inlooplessen, dan hoeft u dus niet stil te zitten.   Een paar keer per jaar organiseren wij een gezellige lunch voor de deelnemers om samen te genieten. U kunt uiteraard zelf kiezen of u daar aan mee wilt doen. Kortom een goede en gezellige manier om aan uw lijf en uw bewegingsvrijheid te werken.

 

Seniorensport

In Amersfoort zijn er elke week zo'n vijftig groepen die in de zaal aan Seniorensport doen. Zij genieten keer op keer van activiteiten als sport- en spel, bootcamp, zumba, yoga, dans enzovoorts. Dat kan op verschillende niveaus; zo houden we het interessant voor iedere 50-plusser om te blijven bewegen.

Wat wilt u allemaal weten over Seniorensport?

  • De vij buurtsportcoaches in de gemeente Amersfoort houden zich bezig met seniorensport en zij zorgen samen met gecertificeerde docenten voor professionele begeleiding. 
  • Daarnaast worden er ook elke week activiteiten georganiseerd door bewoners zelf. Denk hierbij aan wandel- en fietsgroepen.
  • Wij hebben de Seniorensport-activiteiten bij u in de buurt in kaart gebracht. Doe mee!
  • Meer informatie nodig? Neem gerust even contact op door het formulier in te vullen.

Veel plezier!