Babyzwemmen

Babyzwemmen is de manier om je kindje van jongs af aan te laten kennismaken met zwemmen. Met veel plezier kunnen jullie samen wennen aan het water. Door op jonge leeftijd hiermee te starten, is de stap naar reguliere zwemlessen op latere leeftijd een stuk kleiner.

Babyzwemmen bij SRO gebeurt in lessen van 30 minuten. Gedurende deze lessen leren de kleintjes spelenderwijs kennis te maken met bewegen in het water. Dit gebeurt altijd samen met hun ouders.

Het is belangrijk dat babyzwemmen laagdrempelig is en de kleintjes zich te allen tijde op hun gemak gevoel. Er wordt daarom bijvoorbeeld met zijn allen gezongen. Ook worden er leuke spelletjes en opdrachten gedaan. Dit alles gebeurt in heerlijk warm water. Je kindje zal op een plezierige manier kennismaken met zwemmen en water in het algemeen. Want wat is er nu leuker dan samen met je ouders lekker spelen in het water?

 

Babyzwemmen bij SRO

Babyzwemmen bij SRO kan al voor baby’s vanaf 3 maanden. Samen met hun ouder(s) leren ze langzaamaan aan het water te wennen. Ze zullen hierdoor steeds beter kunnen bewegen in het water.

Wanneer kinderen hun derde levensjaar hebben bereikt, wordt het babyzwemmen langzaamaan afgebouwd. De kleintjes leren te zwemmen zonder hun ouders. Ze worden hierdoor voorbereid om vanaf hun vierde levensjaar over te gaan naar de reguliere zwemlessen. Doordat je zoon of dochter is begonnen met babyzwemmen heeft hij of zij al kunnen wennen aan de lessen en het alleen zwemmen. Het leren zwemmen wordt hierdoor een stuk gemakkelijker.

 

Babyzwemmen op verschillende locaties

Zwemmen met je baby kan bij SRO. Je kunt dit doen op verschillende plaatsen in verschillende zwembaden. Het wordt het meest aangeboden in Amersfoort en Haarlem.

Babyzwemmen Amersfoort
Babyzwemmen in Amersfoort kan bij twee verschillende zwembaden. Het wordt aangeboden bij zwembad Hoogland Amersfoort en Amerena.

Je kunt ook babyzwemmen in zwembad de Duker in Bunschoten en  zwembad Octopus in Leusden.

Babyzwemmen Haarlem
Wil je met je kindje gaan babyzwemmen in Haarlem? Ook dat kan! Dit is mogelijk bij zwembad de Planeet en het Boerhaavebad.

 

Mogelijkheden na babyzwemmen

Babyzwemmen is mogelijk voor kinderen tot drie jaar. Daarna is het mogelijk om over te stappen naar peuterzwemmen. Vanaf drie jaar kan je kindje meedoen met het peuterzwemmen. Tijdens het peuterzwemmen, leert je zoon of dochter om zelfstandig te zwemmen. Het begint nog met de hulp van ouders, maar al snel doen ze helemaal alleen mee met de lessen. Doordat er alvorens is gestart met babyzwemmen, is de stap naar reguliere zwemlessen een stuk kleiner.

Om het nog leren zwemmen nog leuker te maken, wordt er in verschillende zwembaden de Survival Aapjes cursus aangeboden. Tijdens deze Survival Aapjes lessen leren peuters op speelse wijze om te survivallen in het water. De omstandigheden worden hierbij steeds uitdagender. Denk bijvoorbeeld aan oefenen in diep water, met kleren aan zwemmen of uit een boot klimmen. Maar ook van een vlot vallen en onder water zwemmen komt aan bod. Heb je alles onder de knie? Dan krijgt elke peuter het officiële Survival Aapjes Certificaat. De Survival Aapjes lessen zijn het perfecte vervolg om uw kindje na het babyzwemmen, spelenderwijs helemaal klaar te maken voor de zwemlessen.