Zaalkorfbal

 

Zaalkorfbal bij SRO

 

Bij SRO ben je aan het juiste adres voor de gezellige en oer-Hollandse sport: zaalkorfbal. Bekijk het aanbod in onze verschillende hallen onderaan de pagina. Zaalkorfbal is een balsport waarbij het doel is om de bal zo vaak mogelijk door de korf van de tegenpartij te werpen. De korven van beide zaalkorfbalteams zijn bevestigd aan paal op een hoogte van 3,5 meter. Bij de wat jongere jeugd geleden aangepaste hoogtes van de korf. Hier zijn de hoogtes 2,0 tot 3,0 meter. De bal dient gegooid te worden. Het spelen van de bal met de voet, hoofd of vuist is verboden bij zaalkorfbal. De partij dat uiteindelijk de meeste doelpunten maakt wint het potje zaalkorfbal. Een zaalkorfbalteam bestaat uit acht personen. Deze acht personen zijn gelijkwaardig verdeeld: vier mannen en vier vrouwen.

 

De spelregels van zaalkorfbal 

 

In het zaalkorfbal wordt een doelpunt geldig bevonden wanneer de bal van bovenaf door de korf van de tegenpartij wordt gegooid. De korfbal moet in zijn geheel door de korf gaan. Wanneer de bal onder door de korf gaat en daarna weer door de korf valt, telt dit niet als doelpunt. Mocht de bal van bovenaf in de korf vallen, maar door het effect dat erin zit de korf ook weer aan de bovenkant verlaten, dan telt dit eveneens niet als doelpunt. Het scoren kan door de tegenpartij worden belemmert. De verdediger kan de aanvaller verhinderen om te scoren door zich zo op te stellen dat hij of zij dichter bij de korf is, op een afstand staat waarbij hij of zij het lichaam van de aanvallende partij kan aanraken en daadwerkelijk de intentie heeft om het schot te stoppen. Op deze manier mag er worden verdedigt en mag door de aanvallende partij niet op de korf worden geschoten. Een beoefenaar van zaalkorfbal mag niet lopen met de bal. Wat wel is toegestaan voor de zaalkorfballer is om van voet te wisselen, mits deze op dezelfde plaats blijft staan. Voor alle officiële regels kun je de korfbal regelgeving raadplegen.

 

Vragen over zaalkorfbal? 

 

Heb je specifieke vragen over de zaalkorfbalmogelijkheden bij SRO? Vul het contactformulier in of bel naar 033-422 51 96. Bekijk het aanbod en meld je vrijblijvend aan.

 

Locaties

Klik op een gemeente en selecteer de locatie bij jou in de buurt waar deze activiteit wordt aangeboden.