Zwem ABC

In ons waterrijke kikkerlandje met al z'n slootjes en meren kun je met zwemmen niet vroeg genoeg beginnen!

De zwemlessen zijn bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar en leiden op tot het landelijke erkende Zwem A-B-C. Het A-diploma wordt behaald nadat de vijf verschillende fases zijn doorlopen. Fase 6 is het B-diploma en fase 7 is het C-diploma.

U kunt kiezen voor zwemlessen van twee keer in de week op maandag en donderdag of dinsdag en vrijdag. Deze lessen vinden plaats tussen 15.20 en 18.00 uur. Op woensdag en zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur.

U kunt 1 keer per week naar zwemles op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag van 15.00-16.00 uur. Op woensdag, tussen 13.00 en 17.00 uur of op zaterdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Fase 1 tot en met 5 zwemmen op zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur. Fase 6 en fase 7 (C-Diploma) zwemmen in de middag.

Daarnaast hebben wij een groep, waarin les wordt gegeven aan wat oudere kinderen. Deze lessen zijn bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder en leiden ook op voor het landelijk erkende Zwem A-B-C. Deze les wordt gegeven op maandag- of dinsdagavond van 18.00 - 19.00 uur.

Zwemmen met Octi
Een onderdeel van het zwemlespakket is Octi. Octi is een drijfoctopusje met diverse losse onderdelen. Octi is voor alle kinderen die starten met particuliere zwemles en bedoeld om de stappen van het A en B diploma visueel te ondersteunen. Na iedere stap op weg naar het A en B diploma krijgt uw kind een stukje van Octi. Bij het B diploma is Octi compleet.

De tijden waarop uw kind zwemt zijn afhankelijk van de indeling, met uw voorkeur wordt zoveel mogelijk rekening gehouden. Er wordt regelmatig afgezwommen voor het diploma. Toch bestaan er wachtlijsten, geef uw kind(eren) daarom tijdig op!

Nieuwe diploma Zwem-ABC NRZ
Per 1 januari 2018 hanteren we in Nederland een nieuwe norm voor zwemvaardigheid. Deze is vertaald in nieuwe diploma's, met nieuwe diploma-eisen én aangepaste kledingeisen. Bekijk alle informatie op de site van de NRZ.

Ook bij Zwembad Octopus: Zwemles via het Jeugdsportfonds! Voor meer informatie kijk op: www.jeugdsportfonds.nl

Niet alle kinderen kunnen leren zwemmen tijdens de reguliere zwemlessen. 

Kinderen met een lichte lichamelijke en/of verstandelijke beperking kunnen vaak op eigen kracht tijdens de reguliere zwemlessen geen zwemdiploma behalen. Speciaal voor hen zijn er aangepaste zwemlessen. In kleine groepjes worden de kinderen op een speelse, rustige wijze aangeleerd om zich zelfredzaam te maken in het water, met als uiteindelijk doel te leren zwemmen. Er wordt gewerkt met de normen van het reguliere Zwem-ABC.

De zwemles duurt 35 minuten, er zijn maximaal 6 kinderen in een groep. De les wordt gegeven door een ervaren zwemdocente. Na de les is er even gelegenheid om te praten over de vorderingen. De lessen worden gegeven op maandagavond, woensdagmiddag en op zaterdagochtend. Tijd in overleg met de zwemdocente.

Voor meer informatie of vragen kunt u ook mailen naar de coördinator van deze speciale lesgroepen:  bianca.octopus@gmail.com

Tarieven staan op deze website onder 'Tijden en tarieven'.