Leren zwemmen

Leren zwemmen

Is je kleuter 4 jaar? Dan mag je kind naar de "echte" zwemlessen, waarin hij of zij wordt opgeleid voor het nationale zwemdiploma, het Zwem-ABC. Wij vinden naast het leren zwemmen, plezier in het zwemmen en lol bij het leren erg belangrijk! Als kinderen plezier hebben, leren ze makkelijker en ook veel sneller.

Bij de zwemles gaat het over 2 dingen, waarin jij keuzes maakt:

 1. het lespakket
 2. de lesdag

Wacht niet te lang met inschrijven: de lesgroepen vullen zich erg snel!

1. Keuze Lespakket 
Je hebt de keuze uit twee lespakketten, elk met een vaste pakketprijs en met diplomagarantie.

 • Lespakket A/B diploma. Dit is een totaal pakket voor het A en B diploma tezamen, met diplomagarantie en voor de vaste pakketprijs van € 795,40, (€ 25,- aanbetaling en 12 maandtermijnen van € 64,20).
   
 • Lespakket A/B/C diploma. Dan wordt je zoon of dochter opgeleid voor 3 diploma's en zwemt hij/zij af voor alle drie de delen van het Zwem-ABC. Kosten van dit pakket zijn € 868,50 (€ 25,- aanbetaling en 14 maandtermijnen van € 60,25).

Er komen, als je kind tenminste 90% van de lessen aanwezig is geweest, geen extra leskosten meer bij! En ook geen afzwem- of diplomakosten.

*Algemene Voorwaarden SRO Zwemlespakketten

 

2. Keuze lesdagen

Zwemles 1 x per week 60 minuten:

 • maandag       15.00 uur (deze les start zodra er 10 kinderen zijn)
 • dinsdag         15.00 uur (deze les start zodra er 10 kinderen zijn)
 • woensdag      13.30 uur (deze les start zodra er 10 kinderen zijn)
 • donderdag                         
 • vrijdag           13.30 uur en 16.30 uur (deze lessen starten zodra er 10 kinderen zijn)           
 • zaterdag

NB: Op woensdag, donderdag zijn er kleine wachtlijsten voor de groepen vanaf 13.30 uur. Op zaterdag zijn er kleine wachtlijsten voor lesgroepen vanaf 11.00 uur.

 

Inschrijven Zwem-ABC

Via het Inschrijfformulier rechts op deze  pagina of bij de kassa van het zwembad. Bij inschrijving betaal je 25 euro aanbetaling en ontvang je de klantenpas van SRO.
Als de aanbetaling is gedaan komt je kind in aanmerking om opgeroepen te worden. Met het voldoen van de aanbetaling ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden SRO Zwemlespakketten , deze vind je onder deze link.

 

Natuurlijk is de eerste zwemles best en bijzonder en spannend moment in een kinderleven. We hebben een filmpje gemaakt over die eerste les en deze staat onderaan de pagina.

Nieuwe diploma Zwem-ABC NRZ
Per 1 januari 2018 hanteren we in Nederland een nieuwe norm voor zwemvaardigheid. Deze is vertaald in nieuwe diploma's, met nieuwe diploma-eisen én aangepaste kledingeisen. Bekijk alle informatie op de site van de NRZ.

 
Meer lesinformatie

Vervolgpakketten
Wil je zoon of dochter na het behalen van het A en B diploma verder voor C diploma? Of heeft je kind alleen het A diploma en wil hij / zij verder voor het B en C? Dat kan met het lespakket B en lespakket C. Kosten per pakket zijn € 120,50. Nieuwe klant van de Planeet? Dan betaal je eenmalig € 25,00 inschrijfgeld.

Lessen voor het B- diploma en/of C-diploma zijn van maandag tot en met zaterdag. De lessen duren 60 minuten per keer.

Groepen
Onze groepen zijn 10-12 kinderen groot en wij blijven met de groep bij elkaar tot het A, B of C diploma. De juf of meester blijft ook bij de groep.

Gratis zwemmen
Daarbij vinden wij het belangrijk dat je veel oefent, dus mag je kind gratis komen vrijzwemmen in het Boerhaavebad of in de Planeet zodra hij/zij op de wachtlijst staan en tijdens de gehele lesperiode met een geldige leskaart wanneer er één betalende ouder per kind mee gaat (in De Planeet geldt dit op zondagen tussen 11.00-12.00 uur).

Zwemmen met de Regenboogvis
Aan het begin van de zwemopleiding mag elk kind zijn of haar eigen "Regenboogvis" uitzoeken. Daarmee is de opleidingsweg voor de kinderen heel goed te volgen. Na elke fase krijgt het kind een nieuw onderdeeltje. Bij het gehele ABC pakket is Vinnie helemaal gevuld, dat is leuk en het motiveert enorm!

Prijzen en opbouw

Lespakketten
A/B Lespakket    € 795,40
opgebouwd uit: aanbetaling  € 25,00
  12 maandtermijnen € 64,20
A/B/C Lespakket    € 868,50
opgebouwd uit: aanbetaling € 25,00
  14 maandtermijnen  € 60,25
B Lespakket    € 120,50
     
C Lespakket   € 120,50
     
     

 

Meldpunt

Wij - en de hele zwembranche - streven naar een zwemklimaat zonder ongewenst gedrag en achten het van belang dat ongewenste omgangsvormen worden voorkomen en bestreden. Wij vinden het belangrijk dat zowel ouders / verzorgers  in vertrouwen met een deskundige kunnen praten en advies kunnen krijgen. Hiervoor is het telefonisch meldpunt van NOC*NSF beschikbaar.