NIEUW Slag voor Slag zwemt verder!

NIEUW Slag voor Slag zwemt verder!

Een bijzondere "Aqua Kids Club" voor kinderen met een beperking is het moeilijk om een geschikte sport te vinden voor lange tijd, waar wel aandacht en ruimte is voor de beperking van het kind. Met “Slag voor Slag…..zwemt verder” brengen we daar nu verandering in.

Kinderen tot 13 jaar met welke vorm van een beperking dan ook en met een A én B diploma op zak, kunnen zich melden voor deze bijzondere ‘Aqua Kids Club’. Samen met de kinderen gaan we verder op avontuur in de zwemwereld.

Doel: PLEZIER
Het samen met andere kinderen kunnen genieten van alle zwemvormen is een van de belangrijkste doelen van deze doelgroep.

Wat wordt er geleerd
Vaardigheden zoals nieuwe zwemtechnieken, waterpolo, reddingszwemmen, snorkelen en duiken en survival zwemmen komen spelenderwijs aan bod. Samen gaan we ervaren wat het kind wel kan en waar het heel goed in is en daar leggen we de nadruk op. Positief benaderen en complimenteren op de juiste momenten spelen hierbij een belangrijke rol.

Veel structuur
Er is een vaste opbouw van de lessen. Heel herkenbaar voor de kinderen. En er zijn natuurlijk duidelijke regels en afspraken zoals gebruikelijk is binnen elke sport. Wij vinden het heel belangrijk dat het kind zichzelf mag zijn of zelfs anders mag zijn. Binnen de lessen is er ruimte om jezelf te zijn. De zwemonderwijzer(es) heeft ruime ervaring in het omgaan met en ombuigen van “storend” gedrag.

Wij oefenen met de kinderen voor een erkend zwemdiploma, van de NRZ of zwembond. Dit kan variëren van een zwemvaardigheidsdiploma tot een survival diploma.

Dagen, tijden & kosten

  • Dag & tijd: dinsdagavond 19.00 - 19.45 uur
  • Kosten: 12-lessenkaart € 49,50

Meer informatie
Voor meer informatie neemt u contact op met Wilma Westeneng, zweminstructeur en Slag-voor-Slag coördinator van zwembad de Duker. Bel met 033-2988588 en vraag naar Wilma.