Schaapscheerdersfeest op woensdag 7 juni

Schaapscheerdersfeest op woensdag 7 juni

Woensdag 7 juni is het jaarlijkse schaapscheerdersfeest in natuurboerderij de Brinkhorst. De schaapsscheerder laat zien hoe een schaap van zijn jasje wordt ontdaan en kinderen mogen de lammetjes aaien. Daarnaast zijn er veel speel en doe activiteiten, staan er kraampjes en is de winkel open. Bovendien zijn er overheerlijke pannenkoeken te koop, voor de nieuwe natuurspeelplaats. Het feest is van 14.00-16.30 uur. Iedereen is meer dan welkom; entree is gratis!

Veel te zien en te doen
De schapen worden geschoren, er zijn leerzame momentjes, leuke kinderactiviteiten en allerhande kraampjes op het erf. Je mag de dieren aaien, de bokkensprongen van de kleine geitjes nadoen, de wandelroute lopen met veel weetjes over dier en natuur...en nog veel meer!

Natuurlijk kan je ook de leerzame wandelroute lopen. Deze route loopt door het gebied van de Brinkhorst. Zo kom je langs de paddenpoel, de insectenhotels en de eeuwenoude boomgaard. Bij elk bijzonder plekje, krijg je uitleg vanaf een beschrijving.

Pannenkoeken voor Natuurspeelplaats
Dit voorjaar worden de eerste stappen voor een Natuurspeelplaats bij De Brinkhorst gezet. Een heerlijke plek voor alle kinderen om ongestoord te kunnen spelen in en met de natuur. Op 7 juni verkopen we overheerlijke pannenkoeken. De opbrengsten gaan naar de realisatie van de natuurspeelplaats!

Kom ook! Je bent van harte welkom op 7 juni op het erf van De Brinkhorst.