Schaapscheerdersfeest

Schaapscheerdersfeest

Woensdag 6 juni is het jaarlijkse schaapscheerdersfeest in natuurboerderij de Brinkhorst. De schaapsscheerder laat zien hoe een schaap van zijn jasje wordt ontdaan en kinderen mogen de lammetjes en alle andere boerderijdieren aaien. Daarnaast zijn er veel speel-en-doe-activiteiten, staan er kraampjes en is de winkel open.  Het feest is van 13.00-16.30 uur. Iedereen is meer dan welkom; entree is gratis!

Veel te zien en te doen
De schapen worden geschoren, er zijn leerzame momentjes, leuke kinderactiviteiten en allerhande kraampjes op het erf. Je mag de dieren aaien, de bokkensprongen van de kleine geitjes nadoen, de wandelroute lopen met veel weetjes over dier en natuur, een ritje in de pony kar maken, je laten schmincken, lekker knutselen, naar hartelust spelen in de speeltuin ... en nog veel meer!

Natuurlijk kan je ook de leerzame wandelroute lopen. Deze route loopt door het gebied van de Brinkhorst. Zo kom je langs de paddenpoel, de insectenhotels en de eeuwenoude boomgaard. Bij elk bijzonder plekje, krijg je uitleg vanaf een beschrijving.

JUNI = crowdfounding maand
Dit voorjaar worden de vervolgstappen voor een Natuurspeelplaats bij De Brinkhorst gezet. Een heerlijke plek voor alle kinderen om ongestoord te kunnen spelen in en met de natuur. Op 6 juni kan je sponsor worden van de natuurspeelplaats en een bijdrage doneren voor de realisatie van deze unieke peelplaats!

Kom ook! Je bent van harte welkom op 6 juni op het erf van De Brinkhorst.