Zaalvoetbal

Ben je op zoek naar een laagdrempelige activiteit? Kies dan voor zaalvoetbal in Amersfoort! Zaalvoetbal in Amersfoort is namelijk voor iedere leeftijd geschikt. Hierdoor is het een goede activiteit om niet alleen plezier te maken, maar ook aan de dagelijkse lichaamsbeweging te komen. Zaalvoetbal in Amersfoort kun je samen met familie, vrienden of bekenden ondernemen. Trap voor de lol een balletje of neem deel van een van een partij of toernooi. Die worden namelijk op verschillende locaties in Amersfoort aangeboden. Voor elke leeftijd is er minimaal één zaalvoetbalactiviteit te vinden in Amersfoort. Daarnaast kun je ook altijd zelf een zaal huren om te gaan zaalvoetballen. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

 

Wat is zaalvoetbal?

Zaalvoetbal is een variant op het traditionele voetbal. De sport wordt – zoals de naam al doet vermoeden – uitgevoerd in de zaal. Tijdens zaalvoetbal wordt er vijf tegen vijf gespeeld. De duur van een wedstrijd is twee keer 25 minuten. Zaalvoetbal kent een aantal verschillen ten opzichte van het traditionele voetbal:

• Bij zaalvoetbal wordt er geen gebruik gemaakt van de buitenspelregel

• De keeper mag niet langer dan vier seconden de bal in zijn bezit hebben

• Er mag onbeperkt gewisseld worden

 

Zaalvoetbal in Amersfoort: doe mee met een toernooi

Door het jaar heen worden er diverse kleine en grote voetbaltoernooien georganiseerd in Amersfoort. Tijdens de toernooien neem je het met jouw team op tegen andere zaalvoetbalteams om te kijken wie er de beste is. Om een aantal voorbeelden van voetbaltoernooien te noemen: het SVBN toernooi, het KNVB straatvoetbaltoernooi, Cruijff toernooien en nog veel meer. Het is leuk om te zien wat jouw team allemaal kan bereiken.  Voor nieuws, club- en competitie informatie en activiteiten op het gebied van zaalvoetbal kun je terecht op de KNVB zaalvoetbal website.

 

Zaalvoetbal in Amersfoort: begeleiding

Voor de activiteit is er uiteraard begeleiding nodig in de vorm van scheids- en lijnrechters. Het zaalvoetbal in Amersfoort wordt begeleid door de buurtsportcoaches van SRO. Zij helpen met het begeleiden van en het plezier maken tijdens alle zaalvoetbalactiviteiten die in Amersfoort plaatsvinden. Mocht je vragen hebben over de begeleiding van de activiteiten, dan kun je een mail sturen naar: Buurtsportcoaches@sro.nl

 

Tijden en locaties voor zaalvoetbal in Amersfoort

In de tabel hieronder is alle informatie te vinden betreft het zaalvoetbal in Amersfoort. Je kunt er een geschikte dag en tijdstip uitzoeken. Onder aan de pagina kun je vervolgens terecht voor de adressen en tarieven per locatie.

 

Dag Tijd Sport Locatie Leeftijd Prijs
maandag 15.30-16.30 Zaalvoetbal Vlindervallei Groep 5 t/m 8  
dinsdag 19.00-21.00 Zaalvoetbal De Brink 18+  
dinsdag 14.15-15.15 Zaalvoetbal Vakcollege Amersfoort 12 t/m 14 jaar  
dinsdag 15.45-17.00 Voetbal Gymzaal Koning Arthurpad 9 t/m 12 jaar  
woensdag 16.30-17.30 Zaalvoetbal Juliana v Stolberg 16+  
woensdag 15.45-17.00 Zaalvoetbal Spinetpad 9 t/m 18 jaar  
donderdag 16.00-17.15 Zaalvoetbal Midland 10 t/m 12 jaar  
donderdag 16.00-17.30 zaalvoetbal Anne Annemaschool 13 t/m 16 jaar  
donderdag 15.45-17.00 Zaalvoetbal Zielhorst 9 t/m 18 jaar  
vrijdag 16.00-17.15 Zaalvoetbal Midland 13 t/m 16 jaar  
vrijdag 17.30-19.00 Zaalvoetbal Midland 17 t/m 22 jaar  
vrijdag 16.00-17.30 Zaalvoetbal Schuilenburg 18 t/m 22 jaar € 0,50
vrijdag 16.00-17.30 Zaalvoetbal Nieuwland 13 t/m 18 jaar  
           

Je hoeft natuurlijk niet mee te doen aan de bovengenoemde activiteiten. Als je zin hebt of zelf te gaan zaalvoetballen in Amersfoort, kan dat ook. Je kunt hiervoor zelf een sporthal. Zelf een sporthal huren is op verschillende locaties mogelijk. Namelijk in Amersfoort, Bunschoten, Haarlem, Nijkerk en Hoevelaken. Het huren van een sporthal om zelf te zaalvoetballen in Amersfoort kan gemakkelijk online. De tijden en tarieven kunnen per locatie verschillen. De exacte informatie hierover is te vinden bij de desbetreffende locatie.